Grundlegende Pilates Übungen

Loading…
 • Side Bend

  Ez a gyakorlat erősíti és nyújtja az egész törzsizomzatot. Eközben a csukló, könyök és vállízületre és az ezeket körülvevő szalagokra, izmokra nagy erőhatást gyakorol. Nyújtja a csípőt a derékvonalat, fejleszti az egyensúlyt és a koordinációt. Nehéz gyakorlat, könnyített változattal szoktuk kezdeni a végrehajtását.

 • Leg Pull Prone (advanced)

  A láblehúzás gyakorlat próbára teszi a test egész izomzatát. Terheli a csukló, könyök és vállízületet. Erősíti a törzsizomzatot (has és hátizmok), far és combizmokat. Eközben nyújtja a vádlit és az Achilles ínt. Átmozgatja a bokaízületet. Nehéz gyakorlat, a fokozatosság elvét gyakorlás közben be kell tartani.

 • Leg Pull Prone (beginner)

  A térdelőtámasz gyakorlat mindenki számára könnyen elsajátítható és jól felkészíti a törzsizomzatot a komolyabb terhelésre. A feladat végrehajtása közben jól lehet gyakorolni a pilates alapelveket. Ilyenek a nyújtózás a fejtető irányába, a tekintet a talaj felé néz, egyenes a törzs, az erőközpontot feszesen tartjuk, a csukló a váll alatt helyezkedik el, a csípő lapát lefele néz, csípő alatt helyezkedik el a térd csípőszélesen, a farizmok megfeszülnek a láb egyenes és nyújtózik a lábujj irányába.

 • The Hundred

  Ez a gyakorlat egy statikus hasizomgyakorlat. Keményen erősíti hasizmokat, miközben nyújtózni kell a lábbal diagonális helyzetben, a karokkal pedig a lábujjak felé, miközben azokkal vállövből le-fel kell pumpálni. A gyakorlat nehéz, nagyon fontos a pilates légzés alkalmazása a végrehajtása közben, hogy ne keletkezzen oxigén adósság a testben. Szinte mindenki ismeri ezt a gyakorlatot, aki hallott már a pilatesről. A The hundred az első gyakorlatok egyike volt, amelyet Joseph Pilates kidolgozott. A gyakorlatnak számtalan variációja létezik.

 • Single Leg Strech

  Ez egy statikus hasizomgyakorlat. Nehézsége abban rejlik, hogy teljes hosszában terheli az egyenes hasizomzatot azáltal, hogy a lábat folyamatosan húzni, nyújtani kell, a vállnak pedig nem szabad elmozdulnia a helyéről. Ez a gyakorlat a csípőt lazítja az azt körülvevő izomzatot nyújtja.

 • Spine Twist

  A gerincoszlop forgatásával elsősorban a gerincoszlop mentén elhelyezkedő mély izomzatot nyújtjuk és erősítjük. Eközben bekapcsolódnak a munkába a rotációban résztvevő hasizmok is. A gyakorlat nyújtja a láb hátsó részén lévő izomzatot. A csavaró mozdulatban a gerincoszlopban elhelyezkedő kis ízületek és az azokat körülvevő szalagok is átmozgatódnak, aminek az eredménye hosszútávon a gerincoszlop megfiatalodása, mozgékonyságának javulása és a hátfájás elillanása lesz.

 • Shoulder Bridge

  A vállhíd gyakorlat gyönyörűn átmozgatja a gerincoszlop csigolyáit. Ha rendszeresen végezzük, erősíti a farizmokat, a combizmokat, a hasizmokat és fokozza a csípő lazaságát.

 • Rolling

  Ezt a gördülő mozdulatot, fokozott óvatossággal végezzük. A gyakorlat elsősorban a hasizmokat erősíti. Eközben átmozgatja, megmasszírozza a gerincoszlopot. Nyújtja a hát és a combok hátsó izomzatát.

 • Swan Dive

  Ezt a hason fekvésben végzett gyakorlatot, elsősorban a hátizomzat erősítésére végezzük. Fontos gyakorlat, amellyel megelőzhetők a hátpanaszok, mivel erősíti a gerinc két oldalán elhelyezkedő gerincfeszítő izmokat, miközben átmozgatja az ágyékcsigolyákat.

Top